Herkese Merhaba :)
Bugün sizlerle Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzeti olan kuru fasulyenin tarifini paylaşacağım. Bizim ülkemizde çok sevilen bir lezzet kendisi. Pilavla ayrılmaz iki diyebiliriz :) Kuru fasulyeyi etli yapabileceğiniz gibi tavuklu, sucuklu yada sade bir şekilde yapabilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Türk mutfağının bu vazgeçilmez lezzetini sizlerde kolayca yapabilirsiniz
Fazla söylenecek bir laf yok bence bu lezzet üzerine :) Ama tabi ki hatırlatmadan olmaz her yazımda hatırlattığım gibi bu yazımda da belirtmek istiyorum. Tasarımcının Mutfağı'na sosyal medyadan da takip edebilirsiniz. Bunların için adreslerimiz
Facebook; www.facebook.com/tasarimcininmutfagi
Twitter; www.twitter.com/tasarimcininmut
İnstagram; www.instagram.com/tasarimcininmutfagi
Tasarımcının mutfağına bu adreslerden ulaşıp, katkıda bulana bilirsiniz. Ayırca unutmayın ki görüşleriniz benim için önemli bu nedenle tarif hakkında ki düşüncelerinizi yada sorularınızı yorum yazarak sorabilir veya tasarimcininmutfagi@hotmail.com adresine mail olarak atabilirsiniz.
Hepinize iyi haftalar!
MALZEMELER
- 2 su bardağı fasulyesi
- 2 adet iri kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı su
- 2 adet iri domates
HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri bir tencerede kaynamaya bırakın.Fasulyelerin yumuşaması, ancak diri kalması için orta ateşte tıkırdamaya başlayana kadar pişirin; su çok kaynarsa fasulyelerin içi dışarıya çıkar kaynarken sık sık kontrol edin. Soğanları çok ince doğrayın bir tencereye koyup orta ateşte kavurun. Salçasını ve domates rendesini de ilave edin. Bunları yaparken soğanları yakmamaya dikkat edin. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca bekleyen kuru fasulyeleri içine aktarıp, tuzu da ekleyip, pişmeye bırakın. Fasulyeler iyice yumuşamaya başladığında tencerenin altını kapatıp, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri bir tencerede kaynamaya bırakın.Fasulyelerin yumuşaması, ancak diri kalması için orta ateşte tıkırdamaya başlayana kadar pişirin; su çok kaynarsa fasulyelerin içi dışarıya çıkar kaynarken sık sık kontrol edin. Soğanları çok ince doğrayın bir tencereye koyup orta ateşte kavurun. Salçasını ve domates rendesini de ilave edin. Bunları yaparken soğanları yakmamaya dikkat edin. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca bekleyen kuru fasulyeleri içine aktarıp, tuzu da ekleyip, pişmeye bırakın. Fasulyeler iyice yumuşamaya başladığında tencerenin altını kapatıp, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder