Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

17 Şubat 2014 Pazartesi

Şeker Hamurlu Kurabiye


Merhabalarr :)

Haftanın ilk iş gününde pazartesi sendromuna iyi gelecek bir tarif ile yeniden karşınızdayım.. Bir önceki yazımda sevgililer günü için yaptığım kurabiyeyi anlatmıştım. Ancak hediye olduğu için sizinle paylaşamamıştım hediyemi yerine teslim ettiğime göre sizlerle de paylaşabilirim (: Açıkçası çok keyifle yaptığım bir iş oldu. 

Ama baya da zamanımı aldı diyebilirim yani öyle hemen yapılacak bir tarif değil, özellikle süsleme kısmı çok uğraştırıyor ki ben elimden geldiğince sade bir süsleme yaptım. Sonuç olarak çok güzel olduğunu düşünüyorum öyle de geri dönüşler aldım.. Söylemek istediğim bir şey var, margarin kullanırken özellikle hamur işi olanlarından kullanın, yoksa kurabiyeleriniz piştikten sonra küçülür. Ayrıca malzemelere dikkat edersiniz içinde hamur kabartma tozu, karbonat gibi  malzemeler yok. Çünkü hamurumuzun kabarmaması lazım. Kabarırsa şekli bozulur ve güzel bir görüntü elde etmezsiniz.

Lezzetli Haftalar..


MALZEMELER

  • 250 gr margarin ( hamurişi ve oda sıcaklığında beklemiş)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası 
  • Tarçın (isteğe bağlı)
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 1 paket vanilya 
  • 4 su bardağı un 
  • Bir çimdik tuz
Üzeri için;
  • Şeker Hamuru
  • Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI
Margarini oda sıcaklığında bekletin iyice yumuşasın, bu hamurun daha kolay yapılmasını sağlayacaktır.Derin bir kaba pudra şekeri ve yağı ilave edip elinizle karıştırın.Yumurta, tarçını da ekleyip iyice karıştırın. Unun yarısını , nişastayı ve tuzu ekleyip bu karışıma katın ve yoğurun. Kalan unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Orta sertlikte bir hamur elde edince streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru merdaneyle yarım cm. kalınlığında açıp istediğiniz kalıplarla kesin. Hamuru yağlı kağıt arasında açarsanız pürüzsüz kıvamda bir görüntü elde edersiniz. Kestiğiniz şekillerin üzerinde çatalla delikler açın. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirin. Soğuduktan sonra şeker hamuruyla süsleyebilirsiniz. Önce şeker hamurunu elinizle oynayarak  iyice yumuşatın. Daha sonra şeker hamurunu açmaya başlayın, hamuru açmak için pudra şekeri kullanın yoksa şeker hamuru kullandığınız ekipmanlara yapışır. Ayrıca açmak için varsa silikon merdane ve silikon altlık kullanın eğer silikon merdane veya silikon altlık yoksa normal merdane ve tahta altlık kullanabilirsiniz ancak pudra şekerini hamurun altın da da kullanılın yoksa hamurlar tahtaya yapışır ve alırken şeklini bozabilirsiniz. Şeker hamurunu açmak için işinizi çok kolaylaştıracaktır. Kurabiyeniz sıcakken süslerseniz, hamurun erimesine neden olabilirsiniz. Şeker hamurunu kurabiyenin üstünü kaplarken, temiz bir fırça ve temiz su kullanabilirsiniz. Hamurun altını hafif suyla ıslatarak yapışmasını sağlayabilirsiniz, ancak çok fazla sulu yapmayın daha önce de söylediğim gibi hamurları eritebilirsiniz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder