Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

29 Mart 2014 Cumartesi

Sosisli Milföy


Herkese Günaydınn :)

Haftanın en güzel günü ve bitmemesi gereken gün bence bugün. Çünkü bugün cumartesi :) Bu çok mu çok güzel günde gene çok güzel ve her zamanki gibi pratik bir tarifle karşınızdayım..

Daha önceki yazılarımda da belirtiğim gibi yemek yapmak çok zevkli ve bence stres attıran bir iş çünkü yemek yaparken o an hiç bir şey düşünemiyorsunuz aklınızda sadece tadı nasıl tuzu nasıl oldumu piştimi gibi sadece yemek ile ilgili şeyler oluyor o yüzden çok büyük bir zevk ve hobi bence. Ama şöyle bir gerçek de var çalışan bayanlar için çok vakit olmuyor sadece hafta sonları bolca zaman geçirebiliyorsunuz mutfakta. Bende çalışan biri olduğum için ve sadece hafta sonları mutfakta geniş yer bulabildiğim için genellikle sizlere pratik, hemen olabilecek, evde bulanan malzemeler ile çok mükemmel yemekler yapabileceğiniz zamandan kazandıran tarifler vermeye çalışıyorum.


Bugünde sizlerin karşınıza böyle bir tarifle çıkıyorum. Sabah kahvaltılarında 5 çayının yanında yada canınız istediğinde kolayca yapabileceğiniz bir lezzet. Sosisli milföy.

Milföy bence biz hanımların buzlukta saklanan en büyük kurtarıcısı. İçine ne koyarsak koyalım nasıl servis yaparsak yapalım her şey yakışıyor. Kötü bir tat çıkmasına imkan yok. Tatlısı ayrı lezzetli tuzlusu ayrı lezzetli. Servisi pişirmesi kolay. İster kaşarlı, ister sucuklu sosisli, ister tatlıyla ikram edin her türlü gideri var :)


Neyse milföyü bu kadar övdükten sonra hemen size tarifi ileteyim. Lezzetli hafta sonları!


MALZEMELER
  • 1 paket hazır milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket kokteyl sosis



HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını dolaptan çıkarın, tek tek ayırarak yumuşamasını bekleyin. Yumuşamış olan hamurun üzerine sosisleri koyun. Milföy hamurunu sosislerin uçları açık kalacak şekilde görselde ki gibi enine sarın. Hamurların üzerine azar azar yağ sürün. En üst kısmına ise yumurta sarısı sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet Olsun.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder