Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

17 Ocak 2014 Cuma

Sürpriz Kek

Evet, geldik yeni yılın ilk tarifine.. Gerçi benimki biraz rötarlı oldu ama olsun :) Tatlı bir yıl olması açısından sizlere bugün yeni bir tatlı tarifi paylaşacağım. Baktığınızda yapımı gerçekten zahmetli ani bir misafir geldiğinde evde olan malzemelerden yapabileceğiniz pratik bir tarif değil ancak vaktiniz varsa ve benim gibi sevdiklerinize değişik tatlar tattırmak hoşunuza gidiyorsa denemeden geçmeyin derim. Bu tatlı ile ilgili ufak tefek notlarımda olucak onları da yazımın sonuna ekleyeceğim bir göz atın derim. Lezzetle Kalın...


MALZEMELER
Hindistan topları için;
  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yumurta akı (çok büyükse yumurtalar 2 adet)
Hamuru için;
  • 200 gram margarin
  • 150 gram şeker
  • 3 yumurta
  • 200 gram krema
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1.5 su bardağı un (250g)
  • 1 poşet kabartma tozu (10g)
  • 2 yemek kaşığı kakao
Krema için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 12-13 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri
HAZIRLANIŞI
Önce hindistan toplarını hazırlayın, hindistan cevizi,pudra şekeri ve yumurta aklarını (önce 2 tane akı ekleyin yetmez ise 1 tane ak daha ekleyin) birlikte yoğurun ve yaklaşık cevizden küçük parçalar yapıp yuvarlayın (yaklaşık 18-20 adet çıkıyor) ve kek hamurunda buzdolabında dinlendirin. Daha sonra kek hamuruna başlayın. Yumuşak margarini şeker ile karıştırın. Daha sonra krema, süt, un ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Yağlanmış derin pişirme kabına hamurun yarısını dökün. Kalan hamurun içine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırdıktan sonra beyaz hamur üstüne eşit şekilde dağıtın. Dondurulmuş topları bastırarak hamurun içine dizin. 180 derecede 40-45 dakika fırında pişirin. Krema için şeker, un, nişastayı karıştırın, sonra yumurta sarısını ekleyip karıştırdıktan sonra sütü ekleyin. Ateşin üzerine koyup kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ateşten alın, soğumaya bırakın. Soğuduğunda labne peyniri ekleyin mikserle çırpın. Kekin üzerine sürüp, üzerine kakao tozu serpin.

NOT: Topları ortadan dizmeye başlarsanız, hamurun ortaya birikmesini engellemiş olursunuz. Ben daha önce bu tarifi daha doğrusu hindistan toplarını süzme peynir ile hazırlamıştım. Ancak tadıyla ilgili bir kaç yorum aldım o yüzden başka bir tarifle bir daha  denedim. Gene de  süzme peynirle veya tuzsuz lorla  denemek isterseniz;

Toplar için;

200 gram süzme peynir (yada tuzsuz lor peynir)
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
5-6 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hepsini karıştırıp çok bastırmadan topları hazırlayabilirsiniz. Kıvamını ayarlamazsanız içine hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.

 Afiyet olsun.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder