Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

19 Ocak 2014 Pazar

Kaşarlı Pişi

Herkese Merhaba,

Bugün size kaşarlı pişi tarifi  paylaşacağım. Sabah kahvaltıda, öğlen çayın yanında yiyebileceğiniz lezzetli bir tarif. Hafta sonları keyifle hazırlayacağınız bu tarif için,

MALZEMELER
  • Yarım kg un
  • 1 çorba kaşığı maya(yaş maya da olur kuru maya da)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kaşar peynir
  • Aldığı kadar su
  • Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Ilık suda mayayı eritin ve un, tuz, maya ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar mayalanmasını bekleyin. İsterseniz ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz. Hamurunuzun mayalanmasını beklerken bir yandan kaşarları rendeleyin, rendelemeden kullanmak istiyorsanız kaşarları açacağınız hamur boyutlarında ince uzun kesebilirsiniz.

Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle açın içine rendelediğiniz kaşarları koyabileceğiniz yuvarlak hale getirin ve kaşarları  hamurun yarısına koyun. Daha sonra üstünü diğer yarısı ile kapatın ve uçlarını hafif hafif parmak uçlarınızla bastırın ki kızarırken açılmasın daha sonra hazırladığınız pişileri kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun

NOT: Eğer kaşarlı değilde sade pişi yapmak isterseniz aynı şekilde hamuru hazırlayın, hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın.

Lezzetle Kalın..


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder