Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

14 Şubat 2014 Cuma

Kek Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları

Merhabalar, geçen haftaki yazım da size bulduğum uyguladığım, tarifleri paylaşacağımı söylemiştim. Bu yazımda da sizinle kek yaparken dikkat etmemiz gereken noktaları paylaşacağım.  Umarım işinize yarar :)

Bu arada tekrar hatırlatmak isterim;


Blogumuzun aynı zamanda sosyal ağda da sayfaları mevcut. Bunlar ne diyecek olursanız;


Facebook; www.facebook.com/tasarimcininmutfagi


Twitter; www.twitter.com/tasarimcininmut


İnstagram; www.instagram.com/tasarimcininmutfagi


Tasarımcının mutfağına bu adreslerden ulaşıp, katkıda bulana bilirsiniz. Ayırca unutmayın ki görüşleriniz benim için önemli bu nedenle tarif hakkında ki düşüncelerinizi yada sorularınızı yorum yazarak sorabilir veya tasarimcininmutfagi@hotmail.com adresine mail olarak atabilirsiniz.

Buyurun bakalım püf noktalar;

  • Keki kaşıkla karıştırıyorsanız kaşığı süte batırarak hamurun yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Kekin daha iyi kabarması için yumurtaları en az 1 saat önce buzdolabından çıkarın.
  • Yumurta ve şekeri hep aynı yönde çırparsanız kekiniz daha iyi kabarır.
  • Kekin içine ekleyeceğiniz fındık, ceviz gibi kuruyemişleri una bulayarak atarsanız kekte eşit şekilde dağılır.
  • Keke meyve koyacaksanız kek hamuruna 2 yemek kaşığı mısır unu ekleyin ki meyvelerin suyu kekin kıvamını bozmasın.
  • Kek kalıbın ortasındaki yuvarlak boşluğu hamuru dökmeden önce alüminyum folyo ile kaplarsanız kek kalıptan kolayca çıkar.
  • Keki fırına koymadan önce 15 dakika dinlendirirseniz kekiniz çökmez.
  • Pasta kekini daha düzgün kesmek için bıçak kullanmak yerine ince ipi kekin etrafına gerip dikkatlice çekin.
  • Keki süslemek için kullandığını meyveleri limon suyuna batırırsanız kararlamalarını engellersiniz.
  • Kekin iyice kabarması için fırının kapağını 40 dakika açmayın.
  • Kekinizin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra üzerini havlu ile kapatın.
  • Kekinizi çikolata ile süsleyecekseniz erittiğiniz çikolataya tereyağı ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kabartma tozu ve unu karıştırarak hamura eklerseniz kek daha iyi kabarır.
  • Hazırladığınız kekin pişerken çökmesini önlemek için kalıba koyduğunuz hamuru 15 dakika dinlendirin ve sonra fırına verin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder