Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

26 Mart 2014 Çarşamba

Ispanaklı Börek


Herkese Merhaba :)


Bugün yepyeni bir tarif ile yeniden karşınızdayım. Öncelikle son yazılarımla özellikle belirtiyorum çok sık ilgilenemiyorum ama blog tarafında :) Yoksa arka planda çalışmalara devam ediyorum merak etmeyin :)


Kış aylarında bolca tezgahlarda bulunan ıspanak ile ilgili bir tarif paylaşacağım sizlerle. İster günlük hayatınızda yemek için, ister kahvaltıda isterseniz de misafirlerinize ikramlarının yanında sunabileceğiniz ıspanaklı böreğin yapılışı ve hazırlanışı çok kolay :) Ben bugün sizlerle hazır yufkadan yapılan tarifi paylaşacağım. Çünkü biliyorum ki çoğu zaman kendimizin hamur açma fırsatı olmuyor. Yufka ile yapmak hem pratik zamandan tasarruf hemde lezzetli..


Tabi seçim sizin :) İsterseniz hamuru kendiniz açın, isterseniz hazır yufka kullanın. İki türlü de çok güzel olduğunu düşünüyorum :)

Böreğiniz yaparken daha önce Tasarımcının Mutfağı'nda yer verdiğim Börek Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları incelemenizi tavsiye ederim. Eminim ki gözünüzden kaçan, dikkat etmediğiniz yada daha önce bilmediğiniz ve öğreneceğiniz bir çok şey bulacaksınız. Lezzetle Kalın



MALZEMELER
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 tane orta boy soğan
  • 5 tane yufka
  • 1–1,5 bardak yoğurt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 tane yumurta

İÇ HARCI İÇİN (isteğe bağlı)

  • Sıvı yağ
  • Tulum Loru
  • Kırmızı toz biber, karabiber, tuz


HAZIRLANIŞI


Öncelikle yıkanmış ıspanakları çok ufak olmayacak biçimde doğrayın. Geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanı tuz ilave ederek pembeleşinceye dek kavurun. Daha sonra ıspanakları ilave edip suyunu salana dek ağır ateşte pişirin. Bu sırada yağlı kağıdı fırın tepsisine koyup üstüne ilk yufkayı tepsiden taşacak biçimde serin. Çırpma kabında yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın. Fırça yardımıyla yufkanın üstüne karışımı sürün. Ardından 2. yufkayı büzüştürüp yufkanın üstüne serperek karışımı tekrar sürün. 3. yufka da serilerek üstüne ıspanaklı iç harcı ekleyin. 4. yufka da büzüştürülüp karışımdan sürün. Son olarak 5. yufka serilerek böreğin yanlarından sarkan yufkayı böreğin üstüne kapatın. Geriye kalan karışımı sürün. Önceden ısıtılan 175 derece ayarlı fırında kızarıncaya dek pişirin.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder