Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

3 Aralık 2013 Salı

Benmari Usulü Eritme

Bir önceki tarifte benmari usulü eritmeden bahsetmiştim. Bu yazıda benmari ile ilgili daha fazla bilgi vermek istedim. Öncelikle burada amaç çikolatanın direkt ateşe maruz bırakılmadan eritmektir. Bu isleme `bain-marie` (benmari) usulu denir. Bunun için ısıya dayanıklı bir kabın içerisine su koyun daha sonra kabın üzerine eritmek için kullanacağınız kabı yerleştirin burada dikkat edilmesi gereken nokta eritmek için kullanacağınız kabın suya dememesidir. Çikolatanın daha kolay erimesi için küçük parçalara bölün ve kabın içine atın yavaş yavaş erimesi için bırakın. Daha çabuk erimesi için arada çikolatayı karıştırın. İyice erittikten sonra benmari usulu çikolatanız hazır :) Donmadan kullanabilirsiniz...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder