Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

3 Aralık 2013 Salı

Çikilop

Bugünde geldik bir tarife daha. Aslına bakarsanız bu tarif hem yapılışı bakımından hemde malzemeleri açısından oldukça pratik. Kahvenin yanında ikram edebileceğiniz yada canınız her hangi bir tatlı istediğinde aperatif olarak yiyebileceğiniz bir tatlı tarifi. Bugüne kadar yaptığım veya ikram ettiğim kimseden olumsuz bir geri dönüş olmadı umarım sizde beğenirsiniz. Çikilop için;


MALZEMELER

-İçi İçin;
  • 1,5 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket (40 gr) kakao
  • 1 su bardağı süt
-Üzeri İçin;
  • 80 gr sütlü çikolata
  • Antep Fıstığı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle pötibör bisküvileri robottan geçirin. Daha sonra onları bir kabın içine aktarın. Robottan geçirdiğiniz bisküvilerin içine kakao, vanilya ve pudra şekerini ekleyin. Sütü yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirin. Çikilop için hamurunuzu hazırlarken bir diğer yandan çikolataları benmari usulü eritin. (daha çabuk erimesi için çikolatayı parçalara ayırın.) Hamurunuzu hazırladıktan sonra yuvarlak toplar haline getirerek yağlı kağıt serilmiş tepsinin içine  yerleştirin. Benmari usulü tamamen  erittiğiniz çikolatanın içine yaptığınız topları tek tek atıp her yerini çikolata ile kaplayın ve tekrar yağlı kağıda yerleştirin. Buzdolabında çikolata donasıya kadar bekletin. Üzerini süslemek için antep fıstıklarını azar azar serpin.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder