MALZEMELER
-İçi İçin;
- 1,5 paket sade pötibör bisküvi
- 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket (40 gr) kakao
- 1 su bardağı süt
- 80 gr sütlü çikolata
- Antep Fıstığı
Öncelikle pötibör bisküvileri robottan geçirin. Daha sonra onları bir kabın içine aktarın. Robottan geçirdiğiniz bisküvilerin içine kakao, vanilya ve pudra şekerini ekleyin. Sütü yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirin. Çikilop için hamurunuzu hazırlarken bir diğer yandan çikolataları benmari usulü eritin. (daha çabuk erimesi için çikolatayı parçalara ayırın.) Hamurunuzu hazırladıktan sonra yuvarlak toplar haline getirerek yağlı kağıt serilmiş tepsinin içine yerleştirin. Benmari usulü tamamen erittiğiniz çikolatanın içine yaptığınız topları tek tek atıp her yerini çikolata ile kaplayın ve tekrar yağlı kağıda yerleştirin. Buzdolabında çikolata donasıya kadar bekletin. Üzerini süslemek için antep fıstıklarını azar azar serpin.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder