Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

6 Aralık 2013 Cuma

Çilekli Kolay Tart

Bugün bir pratik tarifle daha karşınızdayım. Kendimde çalışan biri olduğum için genellikle nerede pratik, kolay malzemesi basit ama görünüş bakımından lezzet bakımından güzel tarif var ben oradayım.

Bu tarifimde o tariflerden biri. Aniden gelen misafirler için bir numaralı kurtarıcınız. Hem hafif hemde lezzetli
Yazın yanında dondurma ile de servis etmeniz de mümkün, çayın/kahvenin yanına da. Özellikle meyveli tatlı severlerin gözdesi olacağını tahmin ediyorum. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise tartınızı kalıptan çıkardıktan sonra tamamen düz tabanlı bir servis tabağına almak ortası hafifte olsa çukur bir tabağa alırsanız keserken kırılır.Benim severek yaptığım bu tarifi umarım sizde beğenirsiniz... Çilekli Kolay Tart için;


MALZEMELER

-
Hamuru için;
  • 200 gr tereyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

-Kreması için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un

-Üzeri için;

  • Çilek
  • Çikolata


HAZIRLANIŞI

Un, pudra şekeri, tuz ve vanilyayı karıştırıp temiz tezgahın üzerine alın, ortasını çukur şeklinde açıp yumurta sarısı ve doğranmış tereyağını ekleyin, elinizin ısısını fazla vermemeye çalışarak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun, hamuru dolaba kaldırıp 1 saat dinlendirin, dolaptan alıp altını yağladığınız tart kalıbına yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin, soğuyana kadar bekleyin.

Hamurunuz soğuyasıya kadar krema için öncelikle yumurta sarılarını bir kapta başka bir kapta ise un, nişasta ve sütü çırpın. Daha sonra yumurtalı şekerli karışımı unlu nişastalı karışımın içine döküp hızlı hızlı karıştırarak pişirin. (pürüzsüz olması için daha sonra blender ile çırpabilirsiniz.) piştikten sonra kremayı soğumaya bırakın. Arada soğuması için kremayı karıştırın. Krema iyice soğuduktan sonra tart hamurunuzun içine dökün ve çileklerle süsleyin. Daha sonra üstüne azar azar çikolata rendeleyin. Çilekli tartınız hazır afiyet olsun :)







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder