Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

9 Aralık 2013 Pazartesi

Patates Püreli Tepsi Kebabı

Öncelikle merhaba iki günlük aradan sonra tekrar nefis bir tarifle karşınızdayım. Bu tarifi bende ilk kez cumartesi günü denedim ve olumlu sonuçlar aldım. Sonuç olarak da bloga yazmaya karar verdim umarım sizlerde beğenirsiniz.. :) Bu kadar ara yeter dedikten sonra hemen tarife başlıyorum


MALZEMELER

köftesi için;
  • 500 gram kadar kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kase dolusu bayat ekmek içi
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kimyon

püresi için;
  • 5-6 adet patates
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz


sosu için;
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası

HAZIRLANIŞI
Öncelikle püre için patatesleri haşlamak üzere ocağa alın ve  kebabın köftesini yoğurmaya başlayın. Bunun için soğanları dilimleyip yumurta, sarımsak ve maydanozla beraber rondodan geçirin. Geniş bir kapta tüm malzemeleri kıyma ile yoğurarak vaktiniz varsa biraz dinlendirin. Daha sonra fırın kabına köfte harcını elinizle yayın. Bir kasede salçayı 2 su bardağı kadar sıcak su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirin. Tepsiyi fırına sürerek 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçebilirsiniz. Haşlanmış patatesler soyularak ufak ufak doğrayın. Tereyağı ve tuz ilave edilerek ezici yardımı ile ezin. Bu sırada yavaş yavaş süt de ilave edin.  Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak tekrar fırına sürün. Pürenin üstü kızarasıya kadar   fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder