Şişkinliği Azaltan 10 Yiyecek
Kilolarından şikayetçi olanların birçoğunun en büyük derdi aslında sindirim sistemlerinin düzenli çalışmaması ve beraberinde gelen karın şişkinliğidir. Bu şişkinlikten kurtulmak için tüketebileceğiniz 10 faydalı gıda ise şöyle;
1. Limon
İçtiğiniz suya bir miktar taze sıkılmış limon suyu eklemek sindirim sisteminizi hızlandıracak ve vücudunuzun tuzdan arınmasına yardımcı olacaktır.
Meyveler içerdikleri su ve lif sayesinde sindirim sisteminizi hızlandırma konusunda büyük destek sağlar. Şişkinliği önlemek için tüketmeniz gereken başlıca meyveler ananas, karpuz, muz, üzüm, papaya ve avokadodur.
3. Sebzeler
Brokoli, karnabahar ve lahana gibi gaz yapan bazı istisnalar dışında birçok sebze sindirim sisteminizin hızlanması için oldukça yardımcıdır. Kuşkonmaz, kereviz ve salatalık şişkinliğinizi azaltmak için bolca tüketmeniz gereken sebzelerdir.
Brokoli, karnabahar ve lahana gibi gaz yapan bazı istisnalar dışında birçok sebze sindirim sisteminizin hızlanması için oldukça yardımcıdır. Kuşkonmaz, kereviz ve salatalık şişkinliğinizi azaltmak için bolca tüketmeniz gereken sebzelerdir.
Probiyotikler sindirim sisteminizdeki zararlı bakterilerle mücadele eden yararlı bakterilerin çoğalmasına yardımcı olur. Yoğurt bu yararlı bakterilerden bolca içerir. Yoğurt tüketirken tam tersi etkiye neden olabilecek tatlandırıcı ve katkı maddeleri içermediğinden emin olun. Sade yoğurt her zaman tercihiniz olsun.
Maydanoz vücudunuzdaki gazdan kurtulmak için çok güzel bir çözümdür. Özellikle gaz yapan gıdaları maydanozla birlikte tükettiğinizde gaz şikayetinizin azalacağını unutmayın.
Yapılan araştırmalar nanenin mide çeperini koruduğunu ortaya çıkarmıştır. Bununla birlikte sindirim sisteminizi koruyucu birçok özelliğe sahiptir. Naneyi tek başına çay olarak demleyebileceğiniz gibi içtiğiniz diğer bitki çaylarına ekleyerek de tüketebilirsiniz.
Kontrollü olarak tüketilen şeker ve tuz katkısı olmayan fıstık ezmesi sindirim sisteminizi rahatlatacaktır. İçerdiği niasin sayesinde fıstık ezmesi sindirimi hızlandırır.
Biberiye bağırsak gazlarına iyi gelmesiyle tanınan bir baharattır. Sahip olduğu hoş koku ve aroma sayesinde tüketimi de kolaylaşmaktadır. Biberiyeyi bitki çaylarınıza katabileceğiniz gibi yemeklerinize de ekleyebilirsiniz.
9. Zencefil
Sahip olduğu anti- enflamatuar özellikler sayesinde zencefil mide bulantıları ve çeşitli hastalıklardan kaynaklı mide yanması, ekşimesi gibi rahatsızlıkları da önleyici etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini hızlandırıcı özelliğiyle de tanınır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder