Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

9 Aralık 2013 Pazartesi

Üzümlü Kek

Gelelim yapılışı kolay lezzeti mükemmel, malzemeleri basit, kurtarıcı bir tarife daha. Hepimizin bildiği akşamları yemekten sonra çayın yanında yada beş çaylarının yanında ikram edebileceğiniz bir kek tarifi üzümlü kek. Tabi zevk meselesi üzümü herkes sevmeye bilir. O yüzden hamur malzemelerini sabit tutup üzümü değiştirerek değişik tatlar elde edebilirsiniz. Değişik tatları benimle de paylaşırsanız sevinirim :) Gelelim bu kurtarıcı tarifin malzemelerine


MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu ( ben öyle kullanıyorum siz 1 tane kullanabilirsiniz.)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Süslemek için hindistan cevizi (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI
Öncelikle, yumurtaları ve şekeri iyice çırpın daha sonra üzerine sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin. Karışıma sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ancak unu eklerken birer birer bardak ekleyin ki hamurun yumuşaklığını kontrol edebilesiniz. Son olarak 1 su bardağı üzümü ekleyin. Kek kalıbına dökmeden önce yapışmaması ve piştikten sonra kolay çıkması açısından kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru kalıba döktükten sonra kendi fırın ayarlarınız da pişirin. Afiyet olsun...







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder