MALZEMELER
- 3 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu ( ben öyle kullanıyorum siz 1 tane kullanabilirsiniz.)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı kuru üzüm
- Süslemek için hindistan cevizi (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle, yumurtaları ve şekeri iyice çırpın daha sonra üzerine sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin. Karışıma sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ancak unu eklerken birer birer bardak ekleyin ki hamurun yumuşaklığını kontrol edebilesiniz. Son olarak 1 su bardağı üzümü ekleyin. Kek kalıbına dökmeden önce yapışmaması ve piştikten sonra kolay çıkması açısından kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru kalıba döktükten sonra kendi fırın ayarlarınız da pişirin. Afiyet olsun...
Öncelikle, yumurtaları ve şekeri iyice çırpın daha sonra üzerine sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin. Karışıma sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ancak unu eklerken birer birer bardak ekleyin ki hamurun yumuşaklığını kontrol edebilesiniz. Son olarak 1 su bardağı üzümü ekleyin. Kek kalıbına dökmeden önce yapışmaması ve piştikten sonra kolay çıkması açısından kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru kalıba döktükten sonra kendi fırın ayarlarınız da pişirin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder