Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

5 Aralık 2013 Perşembe

İrmik Topları

Bugün sizinle paylaşacağım tarif çok kolay olduğundan dolayı çok severek yaptığım bir tatlıdır. Çok çeşitli şekilde isimlendirildiğini gördüm daha önce. Ben akılda kalması açısından kendisine irmik topları dedim. Malzemeleri açısından oldukça da basit olan bu tarifin

MALZEMELER
  • 3 su bardağı süt
  • 10 yemek kaşığı irmik 
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krem şanti

ÜZERİ İÇİN
  • Hindistan cevizi, antep fıstığı (isteğe göre değiştirilebilir.)

HAZIRLANIŞI
İrmik ve şekeri süte ekleyip kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin, Altını kapatıp iyice soğumasını bekleyin daha sonra krem şantiyi toz halde ekleyip karıştırın.

Elinizle yuvarlayıp hindistan cevizine ve antep fıstığı tozuna bulayın (Şekil verirken ellerinizi ıslatın, bir süre sonra şekil veremeyecek kadar elinize yapışmaya başlayınca ellerinizi yıkayıp işleme devam edin).


NOT : Açıkçası antep fıstığıyla kapladığım toplar pek ilgi görmedi görünüş açısından güzel ama tadı açısından biraz tuhaftı. Deneme amaçlı yaptığım için kendisinden az yapmıştım iyi kide az yapmışım dedim sonra. Sizde tamamını yapmadan önce deneyin derim.

Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder