MALZEMELER
- 1,5 su bardağı mercimek,
- 1 su bardağı bulgur,
- 4 su bardağı su,
- Büyük bir avuç dereotu,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ,
- 1 yemek kaşığı şalça,
- 1 tatlı kaşığı toz biber,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimekleri iyice yıkayıp 4 su bardağı suyla şişip çok az suyu kalana kadar haşlayın, altını kapatın, bulguru ve tuzunu koyup karıştırın ve kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin. Zeytinyağını kızdırıp salçayı ekleyin ve kavurun, toz biberi koyup altını kapatın, salçalı karışımı bulgurlu karışımın içine katıp karıştırın, İnce ince kıydığınız dereotu ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın, Elle tutulabilecek kadar soğuyunca elle şekil verip marul dizdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder