Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

2 Aralık 2013 Pazartesi

Tiramisu

Merhabalar,

Bugün sizinle kendimin de severek yaptığım, tiramisu tarifini paylaşacağım. Yapılışı açısından da pratik olan bu kek için;

MALZEMELER

- Pandispanya kek için;
  • 4 adet yumurta
  • 3,5 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım kahve fincanı kakao
- Ara Kreması İçin;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un ( dolu dolu )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri ( 200 gr )
- Pandispanyayı ıslatmak için; 
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı nescafe (isteğe göre daha fazla koyabilirsiniz.)
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
- Üzeri İçin;
  • Yarım çay bardağı kakao
  • Damla Çikolata (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yumurta ve şeker bembeyaz olana dek çırpın. Daha sonra teker teker kakao, kabartma tozu, vanilya, un elenerek koyun ve çırpın. Kelepçeli bir kek kalıbının içine yağlı kağıt serin ve kek hamuru kalıba boşaltın. 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından  çıktıktan sonra üzeri nemli bezle örtün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kek ortadan ikiye bölün Bu arada kremayı hazırlamak için süt, şeker,un ve vanilyayı ocakta koyu bir kıvam alasıya kadar pişirin ocaktan indirdikten sonra labne peyniri ekleyip iyice çırpın. Daha sonra ılık suyun içine nescafe ve şekeri ekleyip iyice karıştırın, kekin her iki tarafını eşit şekilde ıslatın. Kekin birinci katına kremayı sütün diğer keki üstüne kapatıp üstüne kalan kremayı sürün buzdolabında 4-5 saat bekletip çıkartın. Son olarak kakao ve damla çikolatasını ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun...


1 yorum :