Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

6 Şubat 2014 Perşembe

Börek Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları

Herkese Günaydınn :)

Bugün sizlerin karşısına tariften başka bir yazıyla çıkıyorum. Tarifleri uygularken nelere dikkat etmemiz gerektiği de önemli. O nedenle her hafta perşembe günleri elimden geldiğince sizlere mutfaktaki yada hamur işi, pasta yapımı ile ilgili bulduğum, öğrendiğim püf noktaları paylaşacağım. Bu hafta sizlerle börek tarifleriyle ilgili püf noktaları paylaşacağım. Umarım işinize yarar :)

Bu arada tekrar hatırlatmak isterim;

Blogumuzun aynı zamanda sosyal ağda da sayfaları mevcut. Bunlar ne diyecek olursanız;

Facebook; www.facebook.com/tasarimcininmutfagi

Twitter; www.twitter.com/tasarimcininmut

İnstagram; www.instagram.com/tasarimcininmutfagi

Tasarımcının mutfağına bu adreslerden ulaşıp, katkıda bulana bilirsiniz. Ayırca unutmayın ki görüşleriniz benim için önemli bu nedenle tarif hakkında ki düşüncelerinizi yada sorularınızı yorum yazarak sorabilir veya tasarimcininmutfagi@hotmail.com adresine mail olarak atabilirsiniz.

Buyurun bakalım püf noktalar;

  • Yufka ile yapılan böreklerde tepsiye yaydığınız yufkaların üzerine eritilmiş margarin ve sütten oluşmuş karışımı dökerseniz böreklerinize ayrı bir lezzet katarsınız.
  • Yufka ile yaptığınız böreklerin üstüne, böreği fırına vermeden önce bir yumurtayı, bir şişe soda ile çırpıp böreğin üzerine sürerseniz çok daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlarsınız.
  • Yufka böreği yaparken, yufkaları sütle ıslatırsanız börekleriniz daha lezzetli olacaktır.
  • Sebzeli börek yaparken içinin çok yumuşak kalmamasını istiyorsanız böreğin içinde kullandığınız sebzeleri yıkadıktan sonra suyunu emmesi için üzerine biraz un serpin. Sebzeler yufkaya yapışmayacağı için çok daha lezzetli olacaktır.
  • Böreğin üstüne sürmek için yumurta bulamazsanız onun yerine biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Bu karışımla böreğinizin üstü yumurtayla kızardığı gibi kızaracaktır.
  • Böreğin iç malzemesini tepsiye en az iki yufka döşedikten sonra koyun. Böylece malzemenin böreğin altını nemlendirmesini önlemiş olur ve böreğin daha iyi kızarmasını sağlarsınız.
  • Böreğinizi fırına atmadan önce mutlaka birkaç saat buzdolabında bekletin ki tam kıvamında olsun.
  • Böreğin pişme süresi ve ideal fırın ısısı kullanılan malzemeye göre değişir (Mayalı hamur, yufka, yağlı hamur vb.) Bu nedenle böreklerinizi, hamurun kalınlığı ve çeşidine göre uygun ısıda pişirin.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme