Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

7 Haziran 2014 Cumartesi

Çikolatalı Poğaça


Hepinize Günaydınn :)

Miss gibi bir haftasonunda kahvaltı sofralarınızı süsleyecek bir tarifle yine yeni yeniden karşınızdayım :) Biliyorum tam ara vermeyeceğim dediğim anda blog yazılarıma ara vermek zorunda kaldım. Ama aklım hep blogtaydı. Hayat şartları diyelim ve yepyeni tariflerle kaldığımız yerden devam edelim.

Bugün sizlerle çikolatalı poğaça tarifi paylaşacağım. İlk defa denediğim bu tarif bundan sonra sık sık kullanacağım bir tarif haline gelecek gibi. Açıkçası sık kullanacağım tarifler arasına girmesinin nedenleri yapması çok zevkli, aldığım tepkilerde gayet güzel olması. Kısacası biz çok sevdik. Umarım sizlerde seversiniz.

Sıradan bir poğaça yapmak istemiyorsanız benim gibi bu tarifi deneyebilirsiniz. Hamur aşaması biraz oyalıyor kabul. Ama sonrasında güzel bir sonuç sizleri bekliyor.

Gelelim tarifimize;

MALZEMELER

  • 2 su bardağı ılık süt ( süt yerine su da kullanılabilir, ama tavsiyem süt kullanın)
  • 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
  • 1 paket küçük yaşmaya veya 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Ve alabildiği kadar un
İç Malzemesi

  • Saralle, nutella ekmeğe sürülmek için kullanılan çikolatalardan gibi herhangi bir markadan kullanabilirsiniz

HAZIRLANIŞI
Hamur için süt, su, sıvı yağ, yumurtanın beyazı, toz şeker, tuz, yaş mayayı, maya eriyesiye kadar  iyice karıştırın  ve daha sonra ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın. Daha sonra bir kabın içine koyun ve kalın bir bez örtüp iyice kabarana kadar (yaklaşık 1, 5 veya 2 saate) kadar dinlendirin.Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde veya birazcık daha küçük bezeler yapın elinizle biraz açın içine 1 çay kaşığı kadar çikolatadan koyun hamuru elinizle kapatıp yuvarlak yapın. Yuvarlak kek kalıbının içini tereyağı veya margarinle yağlayın yaptığınız hamuru tam ortaya koyun ve diğer hamuru da aynı şekilde ve büyüklükte kek kalıbınız dolana kadar devam edin. Kek kalıbınız dolduğunda kenarlarında boşluklar kalabilir hiç önemli değil şöyle ki zaten kek kalıbını doldurduktan sonra biraz daha kabarması için üstünü örtmeniz gerekecek. Hamur kabardıktan sonra kenarlardaki boşluklarda dolmuş olacaktır. Siz yinede olabildiğince birbirine yakın ve kenarlarında boşluk bırakmadan yapın. Hamur kabardıktan sonra yumurtanın sarısını sürün arta kalan hamurları normal poğaça yapabilirsiniz ben patatesli ve sade olacak şekilde iki çeşit yaptım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet Olsun.


NOT : Çikolatayı çay kaşığından daha fazla da kullanabilirsiniz, bu sizin yoğun bir tat elde etmenizi sağlayacaktır. İçine koyacağınız çikolata miktarına göre ortadaki çukurluğu derinleştirebilirsiniz. Ancak üst tarafta belli olmayacak şekilde olmasına özen gösterin.

 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder