Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

11 Haziran 2014 Çarşamba

Dolma - Sarma Tarifleri İle İlgili Püf Noktalar

Merhabalarr :)


Bu haftaya kaldığım yerden yine  püf noktalarımla başlamak istiyorum :) Sırada sizinle paylaşmak için sabırsızlandığım bir çok tarifim var. Sizlerin karşısına çıkmak için hazırlar. Bu hafta sizinle dolma ve sarma  tarifleri ile ilgili püf noktaları paylaşacağım.  Umarım yararınıza olur ve yemek yaparken gözden kaçırdığımız noktaları görmemizi sağlar. Püf noktaya geçmeden önce hatırlatmak istediğim bir konu var.

Nedir diye soracak olursanız bize ulaşmanız için bulunan diğer yollar. Bize bloggerdan ulaşabildiğiniz gibi facebook twitter ve instagram gibi sosyal medya hesaplarımızdan da ulaşabilirsiniz. Ayrıca sormak istediğiniz bir konu olursa tasarimcininmutfagi@hotmail.com adresinden de sorularınızı iletebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımıza gelecek olursak eğer

Facebook; www.facebook.com/tasarimcininmutfagi




Twitter; www.twitter.com/tasarimcininmut




İnstagram; www.instagram.com/tasarimcininmutfagi


Bilmenizi isterim ki görüşleriniz benim için çok önemli, değerli görüşlerinizi olumlu yada olumsuz bana iletirseniz bu beni çok mutlu edecek ve kendimi geliştirmeme yardımcı olacaktır. Hepinize iyi haftalar olsun..


  • Dolma iç için kullanacağınız pirincinizi mutlaka ılık suda bekletip yumuşatın ve nişastasından arındırmak için birkaç defa sudan geçirin. Böylece içinin sert kalmasını önlersiniz.
  • Dolmanızın daha lezzetli olması için sızma zeytinyağı kullanın.
  • Sarmaların pişerken dağılmaması için dolmaların üstünü porselen bir tabakla kapatın.
  • Artan dolma içlerini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Dolmaların kurumaması ve daha parlak görünmesi için soğuturken tencerenin kapağını hafif aralık bırakın.
  • Sarma yaprakları kalın damarlı ve çok büyük yapraklı olmasın. Ayrıca beyaz üzün yapraklarını tercih edin.
  • Salamura yaprakların tuzunu çıkarmak için geniş bir kabın içinde suya basın ve ara sıra suyunu değiştirin.
  • Salamura yaprakların iri olanlarını etli dolma yaparken kullanmak için ayırın ve dondurucuda saklayın.
  • Lahana yapraklarının çok iyi pişmesi için piştikten sonra soğuk suda bekletin.
  • Dolma yapacağınız kabak, patlıcan, domates gibi sebzelerin dış kabuklarını soymayın.
  • Dolma içinin daha lezzetli olması için soğanını bol kullanın.
  • Dolma içine kullandığınız soğanı rendelemeyin, bıçakla doğradığınız da çok daha lezzetli olacaktır.
  • Taze nane, maydanoz ve dereotu gibi otlar dolmalarınıza farklı bir lezzet katar.
  • Dolmaların içini doldururken pirinç ya da bulgur piştiğinde yer kalması için üstünde boşluk bırakın.
    Harcı sıkıştırarak doldurmayın.
  • Dolmalar pişerken tuzu direkt dolmaların üzerine değil suyuna serpin.
  • Yaprak sarmasını tencereye yatay sıralamak yerine dikine dizerseniz hepsinin eşit zamanda pişmesini sağlarsınız.
  • Dolmalar pişerken kurumasın diye üzerine sert ve damarlı birkaç yaprağı serebilirsiniz.
  • Lahana veya yaprak sarması pişireceğiniz tencerenin dibine sert ve damarlı olan yapraklardan dizerseniz tencerenin dibindeki dolmalarınız da iyi pişer.
  • Dolmayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin.
  • Pişen dolmalarınızın üzerine biraz zeytinyağı gezdirirseniz dolmalarınız hem daha lezzetli olur hem de daha parlak ve güzel görünür.
  • Pişen dolmaları kendi tenceresinde soğumaya bırakın.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme