Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

27 Şubat 2014 Perşembe

Kalburabastı

Haftanın son günlerinde sizin karşınıza tatlı mı tatlı bir tarifle çıktım :) Herkese Merhaba :)

Bugün sizlerle daha önce yapmış olduğum ama bir türlü sıra gelmediği için paylaşamadığım bir tarif paylaşacağım. Kalburabastı..

Aslına bakarsanız tariflerimin fotoğraflarını ben çekiyorum ve hep özenerek net olması açısından sizlere hoş gözükmesi açısından uğraşıyorum. Tariflerimin çoğu bu titizliğimden dolayı sizlerle ulaşamadan yenip bitiyor ne yazık ki :) Acele, kalitesi bozuk fotoğrafları sizlerle paylaşmak istemiyorum, bazen de tarifleri görsellemek için uygun zaman olmuyor tarifi bir daha yapasıya kadar sizlerle buluşturmak için bekliyorum. Bu tarifte öyle bir tarifti, tekrar gün yüzüne çıkarma vakti diye düşünerek işe koyuldum. Yapması biraz zahmetli ama piştikten sonra yerken bütün o zahmetler tatlıyla birlikte gidiyor benden söylemesi :)

Gelelim tatlı tarifimize

MALZEMELER

Hamur için;

  • 1 paket yumuşak margarin
  • 4 su bardağı un
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için;

  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz içi

Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

HAZIRLANIŞI
Tarife ilk şerbeti hazırlamakla başlayın. Su ve şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru hazırlamaya başlayın. Hamuru hazırlamak için öncelikle  yumuşamış margarin ile unu birbirine yedirin. Bu karışıma sırayla yoğurdu, yağı, yumurtayı ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce yoğurun, bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları rendenin üzerinde elinizle bastırarak avucunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. Kalburabastı katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine geniş aralıklıklarla dizin, çünkü pişerken boyutları büyüyecek. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerileri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.  2-3 saat şerbetini iyice çektikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder