Anasayfa Tasarımcının Mutfağı Tarifler Püf Noktalar İletişim

21 Şubat 2014 Cuma

Kurabiye - Bisküvi Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları

Haftanın bu son gününde herkese merhaba :)


Bu haftada da bulduğum ve uyguladığım püf noktaları sizlerle  paylaşacağım. Artık hafta içleri hafta sonu sizlere iletmek için deli gibi püf noktası araştırmaya başladım. Kendi uyguladığım püf noktaları da ekleyince ortaya böyle yazılar çıktı.

 Aslına bakarsanız bulduğum püf noktaları dikkatli okuyunca ne kadar çok hata yaptığımı fark ettim ve işin gerçeği aklımda kalan bilgileri uyguladıkça gerçekten istediğim sonuçları almaya başladım. Sizler nasıl buluyorsunuz bilmiyorum ama ben bu püf noktaların gerçekten işe yaradığına eminim.



Bugün sizinle kurabiye ve bisküvi yapımında dikkat etmemiz gereken püf noktaları paylaşağım.

Umarım işinize yarar :)

 Bu arada tekrar hatırlatmak isterim;

Blogumuzun aynı zamanda sosyal ağda da sayfaları mevcut. Bunlar ne diyecek olursanız;


Facebook; www.facebook.com/tasarimcininmutfagi


Twitter; www.twitter.com/tasarimcininmut


İnstagram; www.instagram.com/tasarimcininmutfagi



Tasarımcının mutfağına bu adreslerden ulaşıp, katkıda bulana bilirsiniz. Ayırca unutmayın ki görüşleriniz benim için önemli bu nedenle tarif hakkında ki düşüncelerinizi yada sorularınızı yorum yazarak sorabilir veya tasarimcininmutfagi@hotmail.com adresine mail olarak atabilirsiniz.


Buyurun bakalım püf noktalar;
  • Kurabiye hamurunun elinize yapışmasını istemiyorsanız ellerinizi soğuk suyla ıslatıp kuruladıktan sonra kurabiyeye şekil verin.
  • Kurabiyelerin zamanla sertleşmemesi için yanlarına bir-iki dilim kabuklu elma koyarak saklayınız. Elmanın yayacağı nem sayesinde kurabiyeleriniz 2 hafta boyunca taze kalacaktır.
  • Kurabiyelerin pişerken yayılmaması için fırın tepsisini 10-15 dakika kadar serin bir yerde bekletin.
  • Kurabiyeleri mutlaka önceden ısıtılmış fırına koyun.
  • Fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri çıkarın ki parçalanmasın.
  • Bisküvi ve kurabiyelerinizin erken bayatlamasını önlemek için koyduğunuz kutuya 1-2 adet kesme şeker veya yanına 1 avuç pirinç koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder